Samarbejds
partnere

Medborgerhuset Fremtiden

Krogedevej 2 Gedesby – 4874 Gedser
Mulighed for leje af selskabs/festlokaler til mange formål.
Se Fremtidens hjemmeside herunder eller skriv til Ole Jensen for yderligere spørgsmål.
Fremtiden (fremtidengedesby.dk)

Stouby Mølle

I 1950 ´erne blev Stouby Mølle registreret som enestående, fordi det er den eneste stubmølle i Danmark, hvor 3 kværne drives af et stjernehjul. I 1984 startede man restaureringen af møllen, og arbejdet sluttede i 1986, hvor møllen forsøgsvis blev sat i drift. Møllen er fuldt intakt, og kan fungere som da den blev opført. Møllen blev fredet i december 1998.
 
Stouby Mølle (stoubymoelle.dk)


Gedser cykeludlejning

Danmarks sydligste cykeludlejning i Gedser by. Oplev den skønne natur på Danmarks sydspids på to, tre eller fire hjul. Vi tilbyder udlejning af nye terrængående kvalitets cykler samt tilbehør til hele familien.
Dansk forside (gedsercykeludlejning.dk)

Gedser Remise expressen

Afgang Scandlines Gedser
Kørsel rundt i byen
Ankomst Gedesby Mølle

Gedser remise

Bevaringsforeningen Gedser Remise ejer og står for driften af Gedser Remise. Udover det skiftende jernbanemateriel der er udstillet inde i remisen, bliver der i løbet af sommeren og skolernes efterårsferie kørt med veterantog mellem Nykøbing F og Gedser Remise, langs med det naturskønne Guldborgsund og de karakteristiske små marker med skov og krat på det flade Falster. – Forbi de tre nu nedlagte stationer, Væggerløse, Marrebæk Station og Fiskebæk Station for til slut at ende ved Gedser Station, der i sin tid dannede rammen om Korsbæk Station i serien ”Matador” I remisen foregår der løbende små arrangementer med teater, loppemarked, særudstillinger, samt meget andet spændende. Se efter i kalenderen for hvilke dage.
Gedser Remise

 

Gedser vandtårn

Gedser Vandtårn blev opført i 1912 og virkede som et nødvendigt led i byens vandforsyning indtil 1966. I 1994 påbegyndtes en renovering og besøgende kan nu komme og nyde den storslåede udsigt over Gedser by, færgehavnen og den nærmeste omegn.
Gedser Vandtårn | Gedser | Facebook

Det sorte museum

Kom og oplev en spændende verden af fortidens dyr, smukke mineraler og fascinerende rav med insekter. Museet viser dyrelivet fra de første spor af orme og simpelt liv til alle de specialiserede og avancerede former for liv, der eksisterer i dag.
detsortegeomuseum.dk

 Gedser fuglestation

Gedser Fuglestation danner rammen om en lang række aktiviteter på Gedser Odde, bl.a. fugleture, formidling om fugle og stationens arbejde i forbindelse med en række offentlige arrangementer samt ringmærkning i området omkring fuglestationen. Gedser Fuglestation ringmærker primært fugle i fyrhaven ved selve fuglestationen, men også lidt i f.eks. Vesterhave.
Gedser Fuglestation

 Bøtø Nor gl. pumpestation

Pumpestationen blev opført i 1871 i forbindelse med etableringen af et 19 km langt dige langs Østersøen og den efterfølgende afvanding af det bagvedliggende store område, Bøtø Nor.
Vandet blev her løftet op i Marrebækkanalen ved hjælp af en vandsnegl, og som trækkraft anvendtes såvel vindmølle som dampmaskine.
Pumpemuseum.dk